Poliţist din Comrat, cercetat penal pentru corupere pasivă

catuse1

Un polițist din cadrul Serviciului Supraveghere Transport și Accidente Rutiere a Inspectoratului de Politie Comrat a fost reținut de ofițerii DGT „Sud” a CNA, SPIA și procurorii anticorupție. Bărbatul este bănuit de corupere pasivă.

Potrivit denunțătorului, omul legii ar fi extorcat și primit 1000 de lei pentru a elibera un automobil reținut de Poliția de Patrulare, fiind condus în lipsa permisului auto.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, polițistul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii banilor transmiși sub controlul CNA. Ulterior, a fost efectuată o percheziție la domiciliul bărbatului, unde au fost depistate acte ce atestă deţinerea mai multor mijloace de transport, dar şi patru permise de conducere emise pe numele diferitor persoane. Suspectul a fost reţinut pentru 72 de ore.

O cauză penală a fost pornită pe acest caz în temeiul art. 324 al. 2, lit. c) Cod Penal al Republici Moldova.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de pînă la 160 000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By