Platon confirmă existența carnetului cu notițe

platon2.jpgindependent.md

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon practic a confirmat joi, în instanța de judecată, existența carnetului cu notițe în care ținea evidența plăților către nume sonore din R. Moldova, scrie argumentul.info.

Reamintim că după reținerea lui Platon, în timpul percheziției, anchetatorii ucraineni au ridicat mai multe înscrisuri și un carnet cu notițe în care figurează nume sonore din R. Moldova, politicieni, funcționari de stat și din mai multe bănci, jurnaliști, instituții media și administratori ai unor companii, cărora Platon le-ar fi plătit bani pentru anumite servicii.

„Eu fixez toate ieșirile și intrările mele în țară, camerele, telefoane. La mine totul este fixat”, a declarat Platon în fața judecătorilor.

Reamitim că anchetatorii ucraineni au mai găsit, în cadrul perchezițiilor, mai multe contracte fiduciare semnate de Platon, care confirmă că el este proprietarul firmelor prezentate în schemele procurorilor moldoveni, că ar fi participat la fraudarea BEM și la spălări uriașe de bani.

foto: independent.md

You may also like

Comments are closed.

By