PERCHEZIȚII la posturile vamale Palanca și Tudora. 15 vameși, reținuți // UPDATE

vama frontiera

UPDATE // În total, au fost reținuți 15 colaboratori vamali. Aceștia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

 

Perchezițiile la cele două posturi vamale – Palanca și Tudora – au început dis-de-dimineață, la ora 06.15. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au descins și la domiciliile unor colaboratori vamali, fiind vorba de un dosar de corupție pasivă.

Conform unui comunicat al Serviciului Vamal, acțiunea de astăzi are la bază informații și materiale operative furnizate de către Direcția Securitate Internă a Serviciului Vamal.

„…ne abținem de la orice comentarii până ce operațiunile de astăzi vor fi integral finalizate și vom avea declarații oficiale din partea anchetatorilor. Serviciul Vamal a sprijinit atât operațiunea de azi a procurorilor anticorupție, cât și acțiunile premergătoare acesteia”, se spune într-o declarație a directrului instituției, Vitalie Vrabie.

Din cauza perchezițiilor cele două vămi au fost închise.

„Ne exprimăm regretul pentru extinderea timpului de așteptare în cele două puncte de trecere a frontierei, provocată de o situație obiectivă. Depunem toate eforturile pentru ca în termenul cel mai scurt să fie fluidizată traversarea vămilor Palanca și Tudora. În acest sens, am dispus să fie adus personal suplimentar din alte ture și, dacă va fi nevoie, vom aduce personal și din alte subdiviziuni”, a afirmat Vrabie.

În urma descinderilor, opt vameși au fost reținuți, potrivit ofițerului de presă al CNA, Angela Starinschi.

You may also like

Comments are closed.

By