PARADOX! Revoluționarul Platformei DA, care trăiește din indemnizația copiilor, face banchet într-un restaurant de lux

cebotari
Se plânge de viață grea, că trăiește din compensația copiilor, dar asta nu-l împiedică să petreacă într-un local de fițe din Capitală. Este vorba despre unul dintre membrii activi ai Platformei Demnitate și Adevăr, Sergiu Cebotari, ex-director al Serviciului control financiar şi audit intern de la Poșta Moldovei, care anterior a fost reținut de către ofițerii de la Inspectoratul de Poliție Nisporeni, după ce a mințit mai mulți bătrâni și agricultori din raionul Nisporeni.

Într-un interviu acordat portalului NewsMaker.md, Cebotari se plângea că o duce greu și trăiește din îndemnizația care o primește de la stat pentru întreținerea copiilor, dar asta nu l-a împiedicat pe „revoluționar” să sărbătorească ziua soției în restaurantul Bastion, din Capitală, un local unde nu orice muritor de rând își poate permite un banchet. Petrecerea a avut loc în seara zilei de ieri, 07 septembrie, iar la bairam au participat mai mulți adepți și membri activi ai Platformei Demnitate și Adevăr, printre care controversatul protestatar in Bardar, Aureliu Pisica și Alexandru Machedon, directorul Starnet.

La petrecere au venit și doi dintre cei care au avut de suferit din cauza lui Cebotari, care anterior au lucrat pentru el, dar nu au fost remunerați pentru munca prestată. Cebotari, împreună cu finul său, Aureliu Pisica, au început a-i intimida insinuând că bărbații l-ar fi șantajat pe Cebotari, când ei doar își cereau ce le aparține, iar la apariția reporterului Today.MD aceștia au devenit agresivi și au început să-l insulte și să-l îmbrâncească pe reporter, în tandem cu angajații localului.

La fața locului a fost solicitat un echipaj 902 , iar pe numele lui Cebotari și Pisica, a fost întocmit un proces verbal și urmează să răspundă conform legii în vigoare, pentru amenințări, îmbrânceli și insulte în adresa reporterului Today.MD.

Este de menționat că într-o investigație realizată de portalul Today.MD, au fost aduse mai multe probe în care Serghei Cebotari ar fi mințit mai mulți bătrâni și agricultori din localitățile Bărboieni, Grozești și Soltănești, din Nisporeni.

Le-a luat pământul în arendă și nu le-a dat nimic în schimb, la fel nu a achitat nici salariile celor care au lucrat pământurile. Din investigațiile realizate reieșea că Cebotari este un escroc care a mințit bătrâni și agricultori din zeci de sate. Le-a luat pământul și nu le-a dat nimic în schimb, unii dintre ei rămânând la limita existenței. Prin intermediul firmei Serconlux, Cebotari, omul de încredere al lui Năstase a păgubit în afară de oameni și zeci de companii de milioane de lei. De la unii a luat petrol, servicii, semințe. Pe toata perioada nu a achitat nici un salariu angajaților săi, se arăta în investigație.

„Are datorii pentru salarii în jur de 300 de mii de lei. Și pentru tehnica pe care am avut-o , pentru depozite nu am primit nimic. Spunea că o să vină o firmă de la Bălți, apoi de la Strășeni, apoi Comrat. Umbla cu minciunile. Am decis să fie dat pe mâna legii. Am cerut la poliție să fie tras la răspundere pentru escrocherie. Dar el având legături la poliție, prin intermediul lui Filat, a spus că nu se teme de nimeni”, spunea un agricultor. „În 2011 a apărut prin părțile noastre, prezentat de Vasile Bumacov. Pezentat ca băiat energic, căruia îi palce agricultura. Ne-am înțeles să fim ajutați”, spune un nisporenean. ”și nu l-am mai văzut pe Sirioja. S-a dus cu tot cu Bumacov. El ar trebui închis la pușcărie”, menționa un agricultor din părțile Nisporenilor.

Mai mulți păgubiți considerau că Cebotari trebuie deferit justiției: „Locul tău e la pușcărie. Acolo ai sus că ți-i nașul Filat. Fugăriți-l din PMAN. Luați și-l închideți. Și sper să fie pus alături de Filat cel puțin la 20 de ani de pușcărie”, cerea un bărbat.

sursa: today.md

 

You may also like

Comments are closed.

By