Natalia Morari a fost prinsă cu mâța-n sac după emisiunea de aseară

morari

Natalia Morari a dat „lovitura” pe piața media din Republica Moldova cu o emisiune plagiată de la un post de televiziune din Rusia, dar pe care o servește ca o idee personală, sau cel puțin tace chitic și nu spune de unde s-a inspirat.

Jurnalista și-a lansat miercuri seara, la TV7, emisiunea „Candidat”. Cu o voce serioasă, dar entuziasmată, Natalia Morari s-a făcut însă moartă în popușoi, uitând să menționeze că a furat ideea emisiunii „Președinte – 2042” de la postul rus de televiziune TV Rain.

Ideea emisiunii este practic aceeași ca la TV Rain, doar că Natalia Morari a mutilat conceptul și l-a făcut superficial, fie din motiv ca să nu-și dea seama moldovenii că e o copie, fie din considerente financiare. Emisiunea este un fel de reality-show politic, o simulare a unei campanii electorale la care participă mai multe grupuri de tineri, care prezintă programe concrete de guvernare, iar după anumite etape se alege un câștigător. Postul rus de televiziune a realizat emisiunea anul trecut în luna mai și a durat 3 săptămâni.

În urma mutilării conceputului, Natalia Morari a renunțat la atribuirea de mentori fiecărui grup, având doar câte un arbitru la fiecare emisiune, din politicienii sau analiștii politici. De asemenea, TV Rain a selectat pentru emisiune tineri între 18-25 de ani, care s-au născut după destrămarea Uniunii Sovietice, iar la Chișinău Natalia Morari nu s-a condus de acest principiu și a invitat la emisiune unii participanți destul de activi politic, cum ar fi fostul consilier al lui Vlad Filat, Dumitru Alaiba.

Ori consideră moldovenii de idioți, ori din cauza entuziasmului, Natalia Morari a uitat să menționeze că emisiunea este copiată și mutilată. În orice caz, nu e prima dată când jurnalista este prinsă cu mâța în sac mințind telespectatorii. Anterior, de exemplu, a pus pe post o înregistrare a emisiunii Interpol, cu Mihail Gofman invitat, dar pe ecran telespectatorii erau informați că emisiunea este live.

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By