MasterClass EȘUAT // Studenții, dezamăgiți de întâlnirea electorală mascată

Screenshot_5

Andrei Năstase a transformat masterclass-ul de luni seara într-o întâlnire electorală, care pe unii i-a plictisit și au plecat, iar pe alții i-a făcut să-l huiduie pe liderul DA.

Mascat ca seminar pentru studenții la drept despre jurisprudența națională și a Curții Europene a Drepturilor Omului, Năstase a folosit mai mult de jumătate din eveniment pentru a critica actuala guvernare, cât de bun și corect jurnalist este fratele său, cel care pe vremea comuniștilor a impus cenzura la Euro TV (n.r.), ori cât de liberă și independență este televiziunea nașului său, oligarhul Victor Țopa, Jurnal TV.

La un moment dat, în sală oamenii îi reproșau că face de fapt campanie electorală și politică. Andrei Năstase a recunoscut că nu știe să organizeze un masterclass, însă a făcut ceea ce poate mai bine, folosind aceeași retorică specifică la Jurnal TV – a vorbit cu înverșunare despre cât de important este să “alegem un președinte de către tot poporul”, s-a victimizat la fiecare pas că este în centrul unor atacuri mediatice și nu a uitat să spună iar că nașul său, oligarhul Victor Țopa, dar și Viorel Țopa ar fi victime și nu hoți, cum s-a dovedit în judecată. Vorbind de atacuri mediatice, Năstase probabil s-a referit la dezvăluirile din presă, pe care nu le-a negat, și din care reiese că trăiește în lux, atât la Chișinău, cât și familia sa din Germania, că ascunde sume mari de valută pe conturile deschise pe numele mamei și soacrei sale etc.

La eveniment a fost prezentă și Ana Ursachi, avocată apropiată de oligarhul Victor Țopa care a apărat în instanță mai multe figuri contraversate, între care Viorel Țopa, Renato Usatâi, expremistul prorus Grigore Petrenco și, acum, pe “raiderul nr1 al CSI”, Veaceslav Platon. Într-un mesaj plin de patetism, ea l-a elogiat pe Năstase și, prin contrast, a criticat anumiți politicieni care sunt dușmanii oligarhului Victor Țopa, în special pe Plahotniuc.

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By