Maia Sandu tot mai certăreață, iar Ion Sturza tot mai platformist

maia sandu basarabia.md

Maia Sandu devine tot mai certăreață și “arde podurile” care ar lega-o de anumiți aliați politici. După ce s-a certat cu stânga și critică dur guvernarea, Maia Sandu s-a luat la harță și cu oraculul din politica moldovenească, Ion Sturza.  Cei doi se cearta astăzi pe Facebook ca la ușa cortului.

Totul a pornit de la o postare a lui Ion Sturza în care fostul premier, de parcă prin vocea Platformei DA, încearcă să o convingă pe Maia Sandu să nu meargă de una singură în alegerile prezidențiale pentru că, vine Sturza cu sfat pentru Maia Sandu, “contezi, dacă faci alianță cu Andrei Năstase”.  

“Lăsați chestia cu sondajele și alte prostioare. Uniți-vă acum!”, a îndemnat Ion Sturza, care folosește sintagme de genul “Te rățoiesti cu Iurie Leancă, te plângi pe proceduri” sau “nu poți face politică din frustrate, din supărare”.

Postarea lui Sturza a enervat-o rău pe Maia Sandu. “Dumneavoastră sînteți atotștiutor. Se pare că știți mai bine decît mine ce decizie o să iau”, a răspuns sarcastic Maia Sandu.  Ea îi spune lui Sturza că PAS vrea să rupă practica vicioasă de a lua decizii în funcție de părerile unor “profeți”. “Vrem să știm pe cine o să sprijine oamenii. Aceasta înseamnă democrație, nu “prostioară”, a răspuns Maia Sandu. De menționat că acest mecanism de selectare a candidatului unic nu este pe placul lui Andrei Năstase, care stă mai prost în sondaje ca Maia Sandu.

You may also like

Comments are closed.

By