Mai mulți angajaţi de la „Registru”, SUSPENDAŢI din funcții

registru

În urma unei anchete interne, 12 angajaţi, cu funcţie de examinatori ai conducătorilor auto, din cadrul Întreprinderii de Stat „Centrul Resurselor Informaţionale de Stat „Registru”, au fost suspendaţi din funcţie.

Totodată, Departamentul Identificare Înmatriculare a Transportului și Calificare Auto (DIÎTCA) a inițiat, în premieră, procedura de anulare a 17 permise auto obținute prin fraudă. Acțiunile respective se înscriu în setul de măsuri inițiate de Ministerul Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor, care au ca scop excluderea corupţiei şi asigurarea unor condiţii transparente pentru obţinerea permisului de conducere.

Ca urmare a verificării minuțioase a desfășurării examenelor pentru obținerea permiselor de conducere la proba practică s-a constatat că a fost admisă calificarea nejustificată a mai multor candidați.

Amintim că astăzi au avut loc mai multe percheziţii, desfăşurate de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Acestea au vizat domiciliul şi biroul unui angajat al ÎS CRIS “Registru”, dar şi domiciliile altor 5 intermediari, care ar fi favorizat susţinerea cu succes a examenelor teoretice şi practice pentru obţinerea ulterioară a permiselor de conducere de diverse categorii.

Potrivit informaţiilor preliminare, promovarea examenelor şi obţinerea permisului ar fi “costat” în medie 550 de euro. Totodată, mai multe dosare personale ale candidaţilor au fost depistate în locaţiile unde au avut loc percheziţiile, inclusiv ale celor care deja au susţinut probele, precum şi mijloace financiare.

Pe acest caz au fost intentate 3 cauze penale în temeiul art. 326 Cod Penal – trafic de influenţă. Acest gen de infracţiune se pedepseşte cu închisoare de pînă la 6 ani sau pînă la 4000 de unităţi convenţionale.

You may also like

Comments are closed.

By