VIDEO // Dosarul Filat, examinat la Curtea de Apel. Ședința a fost amânată (UPDATE)

filat sputnik md

UPDATE // 13.40: Ședința a fost amânată pe motiv că nu toți apelanții s-au prezentat la ședință. Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a refuzat să spună despre cine este vorba.

„Dacă ședința ar fi avut loc, am planificat să cerem ședințe publice în acest proces. Pentru că am văzut că mulți scriitori au cerut ca ședințele să fie publice. Vom insista ca Vlad Filat să aibă un proces echitabil… Va fi invitat din nou și Ilan Șor. Platon va fi invitat în instanță având în vedere că a făcut unele declarații publice. Vlad Filat nu a avut relații de afaceri cu Veaceslav Platon”, a spus Popa.

12.50 // La ora 13.00 are loc ședința Curții de Apel Chișinău a dosarului ex-premierului Vlad Filat. Este prima ședință de judecată după ce fostul premier a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Amintim că Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență. El a fost reținut la 15 octombrie 2015 după ce omul de afaceri Ilan Șor a publicat un autodenunț în care vorbește despre faptul că i-ar fi dat lui Vlad Filat 250 de milioane de dolari, în schimbul unor servicii și favoruri.

foto: sputnik.md

You may also like

Comments are closed.

By