23.3 C
Chișinău
Thursday, July 29, 2021

Incendii de vegetație în 28 de raioane din țară // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 28 raioane din republică pentru a stinge focarele de vegetație. În total fiind înregistrate 62 intervenții de localizare.

Cele mai multe au fost semnalate în municipiul Chișinău- în număr de 12, în Cahul și Anenii Noi- cîte 6, în restul raioanelor cîte 2 sau 3 intervenții. În consecință au fost afectate 165 ha de iarbă.

Câteva intervenții de stingere a vegetației uscate au avut loc în gospodării particulare din unele sate din raionul Cahul. În satul Crihana Veche, Cahul, o casă se afla în pericol după ce s-a aprins fânul din ogradă. În același raion, în satul Giurgiulești, pompierii au fost alertați pentru stingerea unui incendiu, izbucnit într-o anexă, cu o suprafață totală de aproape 150 metri pătrați. Ajunsă în teren, echipa de intervenție a stabilit că focul s-a extins și către o suprafață considerabilă de vegetație uscată din apropiere. Și de această dată, pompierii au localizat incendiul, fără ca nimeni să aibă de suferit.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale amintește încă o dată cetățenilor să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale întrucît în condiții de temperaturi ridicate, vînt puternic și umeditate redusă, crește riscul producerii incendiilor. Totodată salvatorii îndeamnă cetățenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901, atunci cînd sînt observate situații de urgență.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img