În numele cui s-au luat la braț fanul Santa-Ponsa și veteranul de la „Rubleovka”?

renato-tanase

Cum așa s-a întâmplat că doi oameni absolut diferiți, de calibru diferit, doi politicieni cu viziuni diferite – Renato Usatîi și Andrei Năstase – s-au unit și lucreză împreună? Da, se mai întâmplă ca focul să se combine cu gheața și apa cu piatra. Dar toate acestea – în numele dragostei…, scrie jurnalistul Valeriu Reniță.

În numele cui s-au luat la braț fostul procuror și cel acuzat de omor? Care este esența îmbrățișării frățești a sacoului „zmeuriu” cu avocatul arogant, a românofilului înrăit și fanului Santa-Ponsa cu românofobul nebun și veteranul de la „Rubleovka”. În alegerile prezidențiale, cei doi urmăresc scopuri diferite. Însă doar pe moment… Cel mai probabil că, în curând, spre sfârșitul campaniei pentru prezidențiale, vom fi din nou martorii unei vădite interdependențe dintre luptele aprinse din stradă și frustrarea cronică a acestora, din motiv că „nu au fost aleși”.

Din păcate, noi atât de multe nu înțelegem despre atracția politică dintre cei doi. Câte idei și scenarii, câte detalii omitem în zadar… Sentimentul creșterii forței oculte în lupta pentru tronul moldovenesc s-a amplificat după arestarea lui Veaceslav Platon. Mai exact, după publicarea parțială a informațiilor despre onorariile generoase pe care acesta le plătea unor politiceni de perspectivă și unor jurnaliști cunoscuți.

De fapt, o parte din mercenari cu același zel sunt bucuroși să-i slujească și pe Andrei și pe Renato. Iar sufletele lor nu aparțin nici “Platformei DA” nici “Partidului Nostru”, ci marelul combinator, celui care a valorificat centralele atomice ucrainene și băncile moldovenești. De aceea să nu vă uimiți dacă veți afla că „soldățeii de plumb” a lui Năstase sunt „turnați” la întreprinderile „speciale” din est, la fel ca și solii lui Usatîi, inclusiv candidații la președinție, mai scrie Reniță.

You may also like

Comments are closed.

By