Filip: PLDM este interesat ca în sistemul bancar să fie haos

Screenshot_9

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) critică proiectul de lege asumat de Guvern în fața Parlamentului deoarece este interesat ca în sistemul bancar să fie haos și se teme că va rămâne fără instrumentele prin care a fraudat anumite bănci. Astfel a comentat prim-ministrul Pavel Filip criticile foștilor colegi de guvern.

Premierul atrage atenția că cei care critică și fac gălăgie pe legea privind transformarea în datorie publică a creditului de urgență se tem de fapt de un alt proiect.

“Din aceste 7 legi, de fapt, este criticată doar una, cea cu emisiunea valorilor mobiliare de stat. Și aceasta se întâmplă cu foștii colegi. Deci ei, de fapt, mint când critică doar acest proiect de lege pentru că adevărul este că ei se tem de alte proiecte de legi despre care nu vorbesc. Acestea sunt acele 3 proiecte de legi care vin să facă ordine în sistemul bancar. Și aici este toată problema, pentru că în aceste proiecte de legi, primul, cel cu referire la rezoluția bancară, va oferi instrumentele necesare Băncii Naționale în primul rând ca să asigure că asemenea fraude în Republica Moldova nu se vor mai întâmpla”, a explicat Pavel FIlip în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV, citează democracy.md.

El consideră că mulți dintre cei care strigă astăzi și critică foarte mult Guvernul, de fapt, le e frică că vor pierde aceste instrumente.

“Ei sunt cointeresați ca în sistemul bancar să mai fie haos. Eu nu exclud că din acest sistem sunt finanțate multe formațiuni politice și atunci, desigur că ei își pierd aceste finanțări. Și vreau să vă spun cu tărie că eu cred că adevărata teamă a lor este acolo. Doar că pun accentul pe alt proiect de lege care prinde foarte bine la cetățeni și pot striga că, uite Filip pune pe umerii cetățenilor miliardul furat, ceea ce, de fapt, este o minciună până la urmă”, a declarat Filip.

PLDM a fost partidul de la guvernare care a avut în gestiune Banca de Economii în perioada când s-a produs furtul de proporții din sistemul bancar. Fostul lider PLDM Vlad Filat ispășește acum o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și luare de mită, fiind unul din figuranții principali în dosarele privind furtul miliardului.

You may also like

Comments are closed.

By