Droguri de peste un milion de lei, confiscate de polițiști în cadrul operațiunii „Mac” 2016

drog_2

Mii de droguri precum heroină, marijuană, hașiș, cînepă, extasy și alte substanţe halucinogene și zeci de grupări infracționale au fost capturate de polițiști în cadrul operațiunii „Mac”, desfășurată în lunile iunie-august curent.

În cursul operațiunii au fost documentate 380 de dosare penale privind traficul ilicit de droguri și întocmite 481 de procese verbale contravenţionale. Au fost depistate circa 800 mii de plante de cînepă, circa 150 mii de plante de mac, 900 de căciulii de mac și aproximativ 10 kg de substanțe narcotice (hașiș, heroină, marijuana). La fel, au fost anihilate 14 grupări infracționale implicate în traficul ilicit de droguri, efectuate 114 de percheziții și reținute 46 de persoane.

ggg_0

lllll

rrrrrrr_0

Cele mai răspândite tipuri de droguri sechestrate de către polițiști, conform datelor Inspectoratului Național de Investigații sînt: plantele de cînepă și mac, heroină, marijuana, amfetamină și pastile extasy.

Conform Codului Penal, traficul ilicit de droguri, producerea și prelucrarea acestora pot fi sancționate cu pînă la 15 ani privare de libertate în funcție de gravitatea infracțiunii comise.

ii

saaa

bbbbbb

You may also like

Comments are closed.

By