Domnica Manole, „eroina” Nataliei Morari, a autorizat construcția clădirilor de lângă Ambasada Franței // DOC

domnica manole

Judecătoarea Domnica Manole, apărată de Platforma DA și Andrei Năstase, care a fost calificată de aceștia drept una din cele mai corecte și echidistante și o consideră un exemplu de moralitate, este de fapt una din persoanele vinovate de scandalul diplomatic legat de construcția blocurilor de locuit din preajma Ambasadei Franței.

Domnica Manole a fost președintele completului de judecată de la Curtea de Apel care acum trei ani a examinat recursul primăriei Chișinău împotriva construcției acestor clădiri. Domnica Manole împreună cu ceilalți judecători a respins recursul și a dat câștig de cauză companiei care a ridicat un bloc de locuit chiar în coasta Ambasadei Franței, fapt ce a condus la un scandal diplomatic.

Jurnalista Natalia Morari, care de asemenea se declara o aprigă susținătoare a Domnicăi Manole a recunoscut în timpul unei emisiuni la Europa Liberă că judecătorii la care ajung asemenea cazuri sunt departe de a fi cinstiți. „Întotdeauna când apar cazuri ce țin de conacuri mari, case în centrul orașului, de pământ, ele mereu sunt repartizate la acei judecători despre care jurnaliștii scriu că au case, automobilul marca Porsche Cayenne etc”, a spus Morari.

Amintim că, de fapt, judecătoarea Domnica Manole a fost implicată în mai multe cazuri controversate precum cel în care figura fostul președinte al CMC, Eduard Mușuc, în care ea a fost surprinsă în timp ce-i dădea sfaturi avocatului; dosare legate de terenuri de construcții, condamnări la CEDO, etc. În 2013, Ziarul de Gardă scria că magistrata deţine cele mai multe maşini dintre toţi judecătorii din R. Mol­dova – 11. Asta chiar dacă avea un salariu de câteva mii de lei.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By