Democratul Marian Lupu – primul concurent electoral înregistrat la CEC

lupu

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat, astăzi, primul concurent electoral. Este vorba despre Marian Lupu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Partidul Democrat din Moldova.

”Vă mulțumesc pentru suport. Apreciez organizarea Grupului meu de inițiativă și vă promit: noi vom învinge ca să facem Moldova o țară cu condiții de viață europene pentru toți cetățenii noștri!”, a spus Marian Lupu, menționând că va avea o campanie deschisă, astfel ca din start să se cunoască ce va promova, iar oamenii să aleagă responsabil și conștient.

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, CEC a înregistrat simbolul electoral și a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ pentru perioada campaniei electorale, cît şi persoana responsabilă de finanţe (trezorierul). Totodată, Comisia a luat act de raportul grupului de inițiativă privind fluxul mijloacelor bănești, prezentat la 5 septembrie 2016, constatîndu-se ca fiind întocmit în corespundere cu prevederile legale electorale.

Tot astăzi, CEC a înregistrat 8 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova:

Vadim Brînzan, candidat independent;
Inna Popenco, desemnată de Mișcarea Social-Politică Republicană „Ravnopravie”;
Silvia Radu, candidat independent;
Mihail Garbuz, desemnat de Partidul „Patrioții Moldovei”;
Anatol Plugaru, candidat independent;
Geta Savițchi, candidat independent;
Vasile Tarlev, candidat independent;
Maia Laguta, candidat independent.

În total CEC a înregistrat 24 grupuri de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By