Cutremurul de sâmbătă nu a provocat pagube materiale. IMAGINI surprinse în timpul seismului

cutremur3_24657400

Conform datelor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI colectate din subdiviziunile teritoriale, pagube materiale în urma seismului nu au fost înregistrate.

Amintim că la data de 24 septembrie, ora 02:11 minute, Republica Moldova a fost zguduită de un cutremur puternic. Epicentrul seismului a fost situat în munţii Vrancea (România), la o distanţă de aproximativ 220 km de Chişinău.

Seismul a durat 40 de secunde.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România (INFP) a revizuit, astăzi, magnitudinea seismului la 5,3, care a avut și o replică de 2,7, la ora 2.48.

Conform datelor Institutului de Geologie şi Seismologie al Academiei de Ştiinţe din Moldova, în RM cutremurul a avut o intensitate de circa 5,0 pe scara de intensitate seismică de 12 grade (MSK 64).

Directorul ştiinţific al INFP, Mircea Radulian, a precizat, la Radio România Actualităţi, că seismele din Vrancea cu magnitudine mai mare de 5 pot genera replici, dar slabe şi puţine ca număr.

“Trebuie să înţelegem că astfel de cutremure apar din când în când, numai că frecvenţa lor e cu atât mai mică cu cât magnitudinea este mai mare. Dacă ne referim la zona Vrancea cutremurul major trebuie să aibă magnitudine peste 7. Dacă este să comparăm cu cutremurul de 5,3 care s-a produs azi noapte, este vorba de vreo 900 de ori diferenţă de energie”, a declarat Radulian pentru antena3.ro.

Vezi mai jos imagini din timpul cutremurului, surprinse de camerele de supraveghere din România:

You may also like

Comments are closed.

By