Colaborator vamal, DEMIS pentru neglijență în serviciu

vama leuseni.dse

Serviciul Vamal a finalizat procedura disciplinară în privința unui angajat al postului vamal Leușeni, care a autorizat trecerea unei unități de transport implicate în contrabandă cu produse anabolizante în proporții mari.

Infracțiunea a fost relevată de către inspectorii Biroului Vamal de Frontieră Albița, care au depistat 32 500 comprimate și 960 flacoane cu substanțe anabolizante. Acestea erau disimulate într-un automarfar marca „Scania”, care s-a prezentat pe sensul de intrare în România, în lada de scule și în cabina șoferului, sub scaune si sub pat.

Imediat după informarea Serviciului Vamal despre depistarea respectivă, a fost inițiată o anchetă de serviciu în vederea stabilirii unei eventuale implicări a colaboratorilor vamali și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Potrivit rezultatelor anchetei de serviciu, angajatul vizat a efectuat un control superficial al unității de transport, fapt ce a facilitat trecerea peste frontiera de stat a substanțelor respective. Considerând gravitatea încălcării admise, Comisia de Disciplină a Serviciului Vamal a decis concedierea angajatului menționat.

foto: dse.md

You may also like

Comments are closed.

By