„Carnețelul” lui Platon a făcut deja 15 „victime”

cna

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au reținut, în urma perchezițiilor de astăzi, 15 persoane: judecători, foști judecători și executori judecătorești, bănuiți de acte de corupție.

Reținerile au loc în baza informațiilor din Carnețelul lui Veaceslav Platon, ridicat în momentul reținerii acestuia în Kiev.

Amintim că potrivit unor informații apărute în presă, SBU (Serviciile speciale ale Ucrainei) ar fi ridicat în timpul perchezițiilor mai multe purtătoare de informații electronice și pe suport de hârtie. Acestea conțineau date despre sumele care au mers pentru coruperea diferitor funcționari, magistrați, oameni ai legii, jurnaliști, analiști politici și politicieni de la Chișinău.

Sursele noastre susțin că seria de rețineri în baza informațiilor din „carnețel” este abia la început și că urmează acțiuni de o anvergură impresionantă pentru organele de drept din Republica Moldova. Acestea vor viza personaje finanțate și corupte de Veaceslav Platon din toate domeniile.

imagine simbol

You may also like

Comments are closed.

By