10 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

BOMBĂ // Carnețelul lui Platon face primele victime! Noi detalii despre reținerea magistraților

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

UPDATE // În total au fost reținute 15 persoane.

Potrivit portalului Today.MD, procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA efectuează descinderi în mai multe judecătorii din ţară şi la domiciliile unor persoane în dosare ce vizează fapte de corupţie. În urma perchezițiilor au fost reținuți șapte judecători.

Sursele MOLDOVA24 au confirmat informațiile, menționând că la baza acestor acțiuni ale oamenilor legii stau informațiile obținute din Carnețelul lui Veaceslav Platon ridicat în momentul reținerii acestuia în Kiev.

Amintim că potrivit unor informații apărute în presă, SBU (Serviciile speciale ale Ucrainei) ar fi ridicat în timpul perchezițiilor mai multe purtătoare de informații electronice și pe suport de hârtie. Acestea conțineau date despre sumele care au mers pentru coruperea diferitor funcționari, magistrați, oameni ai legii, jurnaliști, analiști politici și politicieni de la Chișinău.

Sursele noastre susțin că seria de rețineri în baza informațiilor din “carnețel” este abia la început și că urmează acțiuni de o anvergură impresionantă pentru organele de drept din Republica Moldova. Acestea vor viza personaje finanțate și corupte de Veaceslav Platon din toate domeniile.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img