Au furat împreună? Pentru Platon fostul premier Filat e nevinovat în cazul BEM! Cum a omis să-i rostească numele în fața instanței

platon2.jpgindependent.md

Semne prieteneşti de la controversatul Veaceslav Platon pentru fostul premier Vlad Filat, unul dintre figuranții principali în dosarele privind furtul de la BEM. Miercuri avocatul lui Platon, Ana Ursachi, care este și omul oligarhului Victor Țopa, a declarat că “raiderul Nr. 1 al CSI” a dezvăluit în instanța de judecată cum a avut loc furtul miliardului și cine sunt demnitarii implicați. Surprinzător, numele lui Filat nu se regăsește în lista menționată de Platon. În aceste condiții rămâne un mister de ce Platon a uitat să-l pomenească pe Filat: pentru că au fost parteneri la furt, pentru că sunt colegi de pușcărie sau pentru că l-a rugat oligarhul Țopa, prin amica sa Ana Ursachi.

Dacă să credem avocata lui Platon, reiese că acesta din urmă a preluat mesajele promovate intens de către mass-media și analiștii oligarilor Țopa, că vinovat este prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, tot el dușmanul de moarte al oligarhului Victor Țopa. Despre Vlad Filat, dacă să o credem pe Ana Ursachi, Platon în general nu a pomenit nimic.

Acest comportament amintește despre Platforma DA și liderii săi, care au evitat mereu să-l huiduiască pe Filat, iar presa lui Țopa a încercat de mai multe ori să facă din fostul premier nu un hoț, ci o victimă. Relația lui Filat cu oligarhii Țopa nu mai este un secret și a fost “imortalizată” în aprilie anul trecut, când cei doi au fost fotografiați într-un hotel din Frankfurt. Atunci, potrivit jurnaliștilor, aceștia puneau la cale planurile legate de Platforma DA.

Cât privește relația lui Filat cu Platon sau a lui Țopa cu Platon, au existat mai multe investigații care arătau conexiunile dintre cei trei. În privința relației dintre Țopa și Platon, însă, îndoielile au fost spulberate recent, când Ana Ursachi a devenit avocatul lui Platon.

Reamintim că Vlad Filat ispășește o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru trafic de influență și luare de mită. El este unul din personajele cheie care ar fi implicate și ar fi beneficiat de pe urma furtului de la BEM, potrivit procurorilor.

foto: independent.md

You may also like

Comments are closed.

By