Argumentul „irefutabil” al Maiei Sandu: Noi nu credem că este posibil

maia sandu8

Lidera PAS, Maia Sandu, și-a ieșit duminică din fire în timpul unei conferințe de presă și a avut un comportament aproape la fel de brutal cu al aliaților ei din partidul lui Andrei Năstase atunci când a fost întrebată de jurnaliști de ce nu a sesizat la Procuratura Generală fraudele și abuzurile comise de PLDM în campania electorală din 2014. Pentru că nu a putut explica lipsa de reacție atunci, ea l-a asaltat cu întrebări pe jurnalist, încercând astfel să evite răspunsul.

Maia Sandu a anunțat că va sesiza Procuratura Generală în legătură cu faptul că Partidul Democrat a colectat în timp record semnăturile necesare pentru susținerea candidatului său. Deși nu a reprezentat argumente și dovezi, Sandu a spus că există „bănuieli” că ar fi fost utilizate resurse administrative și exercitate presiuni.

Atunci ea a fost întrebată de ce nu a procedat la fel în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2014, când PLDM, partidul din care făcea parte a fost acuzat de utilizarea resurselor administrative, presiuni prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne și mobilizarea profesorilor în campania electorală.

Reacția Maiei Sandu a fost neașteptată. Inițial a încercat să fugă de răspuns spunând că „Nu-mi amintesc ca PLDM să fie colectat 29 de mii de semnături”.

Apoi a schimbat macazul și a spus că nu era obligată să sesizeze instituțiile referitor la abuzurile comise de partidul din care făcea parte. „Au fost foarte multe cazuri. De ce eu trebuia să sesizez PG pe toate fraudele care s-au întâmplat?”, a întrebat ea.

Și în final, pentru a arunca vina asupra altora, ea l-a întrebat pe jurnalist de ce nu a sesizat procuratura în privința acestor abuzuri.

Și, pentru a demonstra încă o dată cât de apropiată este ca gândire construcția sa de partid cu cea a finului oligarhului Victor Țopa, cineva din anturajul Maiei Sandu i-a cerut jurnalistului să nu mai pună întrebări incomode. Doar că s-a exprimat altfel – adică să nu pună întrebări care nu au legătură cu tema anunțată a conferinței.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By