Zvonurile se confirmă! PAS, PLDM și PDA nu au reușit să se înțeleagă în privința candidatului unic. Au emis doar o declarație politică

alegeri

PAS, PLDM și Platforma DA nu au ajuns încă la o înțelegere cine va fi candidatul unic la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Aceasta reiese dintr-o declarație comună difuzată astăzi de cele trei partide.

Potrivit unor surse, care au participat la discuții, liderul PDA, Andrei Năstase este foarte nervos deoarece liberal-democrații fac front comun cu PAS în discuții pentru că ar dori-o pe Maia Sandu înapoi. Mai mult, din cauza că ședința a fost cu scântei, cele trei părți au decis să difuzeze o declarație și să nu organizeze o conferință de presă cum planificase inițial.

De menționat că în declarația difuzată astăzi cele trei partide condamnă alăturarea PPEM-ului la coaliția majoritară și subliniază că vor desemna un singur candidat, între Maia Sandu și Andrei Năstase.

Alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016 reprezintă o oportunitate de spargere a acestui sistem corupt, antidemocratic și antipopular. Suntem deciși să facem front comun și să folosim această oportunitate în cel mai responsabil mod posibil. PPDA și PAS și-au anunțat mai devreme candidații pentru alegerile prezidențiale, Andrei Năstase și, respectiv, Maia Sandu.

Conștienți de riscurile pe care le comportă participarea la scrutin a opoziției anti-oligarhice cu mai mulți candidați, fapt ce ar avantaja regimul actual, dar și de necesitatea mobilizării tuturor forțelor sănătoase din societate pentru a asigura victoria în fața oligarhiei și a preveni accederea și menținerea la putere a forțelor străine intereselor Republicii Moldova, decizia definitivă privind candidatul comun la funcția de președinte, selectat dintre cei doi, se va lua la momentul oportun, în strictă conformitate cu legea electorală, iar opinia cetățenilor în identificarea acestui candidat va fi decisivă”, se menționează în comunicat.

 

 sursa: today.md


 

 

You may also like

Comments are closed.

By