Usatîi are probleme și părăsește arena politică

usatii

Renato Usatâi se confruntă cu probleme grave la Moscova. Cel puțin asta reiese din declarațiile făcute ieri într-o transmisiune live pe Facebook. Vizibil enervat și deranjat de problemele pe care le are, în decurs de 20 de minute acesta a anunțat de cel puțin trei ori o eventuală plecare din politică. 

9.15 – Eu posibil în viitorul apropiat voi întrerupe activitatea mea politică…
11:57 – Plahotniuc, încă o dată îți spun că dacă îmi voi întrerupe viața politică mă voi ocupa non-stop de tine…
18:25 – eu chiar daca voi face o pauza, pai voi face o pauza și ține minte Plahotniuc…
Potrivit surselor  Today.md, la Moscova, liderul Partidului Nostru ar fi fost anunțat despre faptul că sprijinul financiar îi este retras, iar toate resursele administrative ale Kremlinului sunt îndreptate spre susținerea candidaturii lui Igor Dodon. Rușii s-au arătat deranjați de faptul că Usatîi nu a anunțat că va susține candidatura lui Dodon la prezidențiale și a pornit propriul joc, înaintându-l pe jurnalistul Dmitri Ciubașenko.
Usatîi a răbufnit pe Facebook din motiv că acel care i-a stricat jocul în Moscova ar fi Vladimir Plahotniuc – de aici și atacurile furibunde asupra acestuia.
Totodată, susțin sursele noastre, Usatîi își joacă acum ultima carte – protestul din 27 august, în cadrul căruia trebuie să preia cu forța puterea și să intre astfel din nou în grația Kremlinului. Anume din acest motiv, Usatîi a avut nevoie de parteneriatul cu Năstase, pentru ca lovitura să pară dată nu de agenții Moscovei, ci de așa-zisul PAPOR.
Se pare că și Andrei Năstase a acceptat jocul lui Renato, or scăderea drastică în sondaje a Partidului DA, l-a făcut să înțeleagă că de unul singur nu are cum să preia puterea. De aceea acesta este gata să colaboreze cu Moscova pe moment ca ulterior să tragă foloase din această colaborare și să încerce la un moment dat deturnarea spiritului protestatar careîn prezent îi aparține totuși lui Usatîi. Riscantă, dar unica soluție pentru Năstase la etapa actuală.

Sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By