Un “afacerist” cercetat penal pentru escrocherie

Screenshot_2

Un tânăr în vârstă de 26 ani, domiciliat în capitală, a sesizat ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai IP Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, precum că a fost înşelat de bani în sumă de 3 000 euro, de către un bărbat în vârstă de 33 ani. Potrivit victimei, individul i-ar fi promis că, banii împrumutaţi îi va investi într-o afacere de comercializare a hainelor. Până în prezent victima nu şi-a primit suma de bani împrumutată, iar bănuitul se eschiva intenţionat, invocând diverse motive, că n-ar avea bani pentru a-i reîntoarce.

Astfe în cadrul acţiunilor speciale de investigaţii şi de urmărire penală au fost desfăşurate percheziţii autorizate în incinta unui centru comercial, unde bănuitul şi-a expus spre vânzare articole vestimentare, genţi de dame şi încălţăminte în valoare totală de 450 000 lei, în lipsa autorizaţiei de funcţionare, licenţei de activitate şi alte certificate obligatorii.

În acest context toate mărfurile au fost sigilate în saci şi ridicate până la decizia instanţei de judecată. Totodată el este cercetat penal pentru escrocherie în proporţii mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By