7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Șefa unui ONG de la Drochia, suspectată de escrocherii în proporţii mari // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Polițiștii au descins la o organizaţie non-guvernamentală, cu sediul în raionul Drochia, specializată în perfectarea actelor de migrare în Federaţia Rusă, cu ulterioara dobândire a cetăţeniei ruseşti. Totodată, oamenii legii au efectuat percheziții și la domiciliul șefei organizației, o femeie în vârstă de 45 ani, implicată activ la identificarea potenţialilor clienţi, dar şi la perfectarea documentelor pentru migrare în Rusia.

Perchezițiile au avut loc după ce mai mulți locuitori ai capitalei s-au plâns că ar fi achitat de la 3 000 euro până la 5 000 euro, însă nu li s-au prestat serviciile promise.

Polițiștii au depistat şi ridicat un şir acte de identitate a cetăţenilor, diferite informaţii cu caracter personal pe suporturi electronice, înscrisuri de ciornă privind activitatea presupus frauduloasă, precum şi alte documente dubioase.

De asemenea au fost înaintate şi examinate versiunile, privind tergiversarea intenţionată a perfectării actelor depuse de către cetăţeni, întrucât au fost achitate sume de bani impunătoare în acest sens, fără ca să fie reîntoarse în caz de neperfectarea actelor.

Cazul este investigat sub aspectul comiterii infracţiunii de escrocherie, în care este vizată şi bănuită deocamdată şefa organizaţiei. La fel, au loc acţiuni de investigaţii suplimentare, în vederea stabilirii gradului de complicitate a celorlalţi angajaţi. Potrivit legislaţiei penale în vigoare, persoanele bănuite de comiterea escrocheriilor în proporţii mari, se pedepsesc cu închisoare de a 7 ani până la 10 ani.

Poliţia capitalei solicită cetăţenilor, care au avut de pătimit în acest caz, în special din raionul Drochia, să se adreseze cu plângeri la Inspectoratul de Poliţie teritorial.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img