Ședința în cazul Platon, AMÂNATĂ

Screenshot_10

Magistrații Judecătoriei Buiucani au decis amânarea ședinței de judecată în cazul lui Veaceslav Platon după ce apărarea a cerut recuzarea judecătorului Victor Rațoi. Cererea va fi examinată pe data de 1 septembrie.

Amintim că magistrații Judecătoriei Buiucani urmau să se expună asupra demersului procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Platon. El a fost extrădat autorităților din RM în seara zilei de ieri, 29 august. La moment, acesta se află în Penitenciarul 13 din capitală, acolo unde se află deținut și fostul premier, Vlad Filat.

Omul de afaceri, Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By