S-au terminat banii furați din BEM? Ziarul național, aparținând lui Filat, a stopat apariția ediției print și e pe cale sa fie executat silit!

Screen Shot 2016-08-04 at 5.15.49 PM

Echipa Ziarului Național a decis să nu mai tipărească ediția print a publicației. Asemeni STEJARULUI (ziarul de partid al PLDM) și MOLDOVEI SUVERANE, după arestarea și condamnarea lui Vlad Filat la 9 ani de pușcărie, redacția a rămas fără bani pentru tipar, iar vânzările practic inexistente nu pot acoperi sutele de mii de lei pe care le consumă ziarul.

Contactat de Moldova24, Iurie Gabura, director la COMPLEXUL EDITORIAL POLIGRAFIC Î.S. Editura ”Universul”, i-a declarat reporterului nostru că Ziarul Național nu a achitat serviciile prestate de tipografie iar acum relația economică dintre Universul și Ziarul Național este umbrită de o datorie uriașă de sute de mii de lei. Potrivit directorului universului asemenea litigii se rezolvă în instanțele de judecată. Potrivit lui Gabura, Stejarul și Moldova Suverană la fel nu se mai tipăresc la Universul din lipsă de bani.

Făcându-se remarcat printr-un profund partizanat politic în favoarea PLDM, Ziarul Național a decis să se axeze doar pe varianta electronică a publicației.

Amintim că Ziarul Național e suspectat de faptul că a fost creat și întreținut exclusiv din banii BEM. Potrivit informațiilor difuzate anterior în presă, exista și o investigație a Procuraturii Generale care vizează finanțarea mai multor instituții media controlate de Vlad Filat. Procurorii mai suspectează tranzacții frauduloase din BEM și în cazul cumpărării și întreținerii portalului Unimedia și televiziunii Vocea Basarabiei.

Sursele Moldova24 au declarat că în scurt timp oamenii legii vor oferi mai multe detalii la acest subiect.

You may also like

Comments are closed.

By