Presa fugarilor Țopa a dat-o în bară: Articolul despre Plahotniuc nu a fost scris de jurnaliștii de la Forbes

bc6a72_a2847888bc194943bcc7834c32a4dccb

Câteva instituții de presă din Republica Moldova, în special cele controlate de clanul fugar Țopa, au tradus un articol din Forbes despre miliardul furat în Republica Moldova, în care drept principal vinovat apare politicianul și omul de afaceri Vlad Plahotniuc. Însă niciuna din instituțiile respective de presă nu a menționat că de fapt articolul este publicat doar pe pagina web a acestei publicații și nu a fost scris de unul dintre jurnaliștii echipei Forbes. Acesta este publicat la categoria ”Forbes contributor”, adică de un autor care nu face parte din echipa revistei.

„La Forbes, una sunt articolele scrise de „Forbes Staff” și alta cele scrise de „Contributors”. Sper că m-am făcut înțeles. Dezinformare plăcută”, scrie jurnalistul român Doru Dendiu.

De fapt, materialele scrise de „contributors” nu apar în revistă și nici nu sunt considerate ca realizate de această instituție mass-media. Chiar pe site-ul Forbes este menționat că „opiniile exprimate de Forbes Cotributors sunt ale lor personale”. Adică, în principiu secțiunea „Contributors” poate fi asemănată cu un blog, unde oricine poate scrie despre orice și nimeni nu verifică veridicitatea respectivelor informații și cine este interesat de publicarea acelui articol.

Potrivit unor surse care au solicitat anonimatul, cel mai probabil autorul articolului colaborează cu agenția americană de PR Frontier Solutions. Anume aceasta este cea care a organizat pentru Mihail Gofman conferința de presă din SUA și cel mai probabil tot ea a “aranjat” să apară acest articol. De menționat că un alt client al acestei companii, tot oficial, este și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, despre care presa a scris anterior că ar fi colaborat strâns cu Mihail Gofman și ar avea legături cu clanul Țopa.

sursa: infomoldova.net

You may also like

Comments are closed.

By