Platforma DA vrea să scumpească prețul la pâine și amenință cu proteste

griu seceris combina

Președintele Uniunii Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect” și vicepreşedintele Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari, împreună cu mai mulți producători agricoli, cer ca prețul de achiziție la grâu și orz să fie majorat până la sfârșitul lunii august. Potrivit lui Alexandru Slusari, prețul de procurare trebuie să fie la nivelul celui din Ucraina și România.

„La moment prețul pentru 1 kg de grâu nu depășește 2,20 lei, iar la orz – 1,80 lei. N-am fi indignați, dacă în țările vecine erau același prețuri. Însă, prețul la grâu la Constanța și Odesa oscilează de la 3 lei la 3,30 lei. Prețul de achiziție minimal în Ucraina este de 2,90-3,30 lei. Diferența este de 1 leu și chiar mai mult. Statul ar trebui să procure grâu măcar cu 2,50 lei”, a declarat Slusari în cadrul unei conferințe de presă.

slusari
foto: realitatea.md

Slusari a adăugat că producătorii agricoli nu pot comercializa grâu la prețul care există în prezent, pe motiv că suportă pierderi. Totodată, el a mai spus că dacă statul nu va lua nicio decizie, vor ieși la proteste.

„Nu putem să comercializăm grâu la prețul care există acum, deoarece astfel, producătorii îl vând la prețul de cost și sunt în pierderi. Avem suspiciuni că anume acest scop urmăresc cei care se ocupa cu procurarea grâului. Dacă această tendință se menține în următoarele două săptămâni și prețurile la grâu vor fi la fel de mici, chemăm producătorii de cereale din toată țara la proteste”, a conchis vicepreşedintele DA.

You may also like

Comments are closed.

By