11 C
Chișinău
Wednesday, April 14, 2021

Partidul Țopilor, părăsit de mai multe persoane din conducere

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Mai multe persoane care fac parte din conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr au anunțat că părăsesc formațiunea. Potrivit lor, liderii DA au dezamăgit populația prin faptul că nu au înaintat guvernării revendicările cetățenilor care au ieșit să protesteze în centrul capitalei. Mai mult, ei spun că organizatorii au avut drept scop luarea cu asalt a instituțiilor statului și colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului republican.

„Avînd încredere că organizatorii DA sunt sinceri, au ieșit la proteste, cu părere de rău conducerea partidului n-a elaborat și înaintat revendicari și cerințe privind îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, scopul lor fiind altul, de a lua cu asalt instituțiile statului”, a declarat Nicolae Gârbu, președintele organizației Chișinău al PDA, într-un briefing de presă.

Nicolae Gârbu mai acuză liderii DA că nu au spus cum au fost cheltuiți banii colectați în PMAN de la protestatari.

„Este revoltător faptul că persoanele responsabile de colectarea banilor se plimbă la volanul unor mașini de lux. Nu este exclus că ar fi fost procurate din banii colectați de cetățeni, iar în prezent dețin funcții de conducere în partid”, a spus el.

Președintele organizației Chișinău al DA se arată nemulțumit și de faptul că președintele Platformei DA este înconjurat de persoane cu antecedente penale.

„Culmea este că, la indicația domnului Năstase, aceste persoane au fost prezente la diferite emisiuni…Sergiu Cebotari, (ex-directorul Serviciului control financiar şi audit intern de la Poșta Moldovei n.r.) anterior a fost condamnat pentru infracțiuni de șantaj, răpire de persoană și privare ilegală de libertate. Ulterior, acesta și-a schimbat numele din Sergiu, în Serghei, iar din Ciubotaru, în Cebotari. Domnul Aureliu Pisica, președintele organizației teritoriale Ialoveni, are și el antecedente penale”, a adăugat Gârbu.

Totodată, Nicolae Gârbu consideră că securitatea statului este pusă în pericol pe motiv că liderii partidului sunt implicați în reglări de conturi cu grupări mafiote, care au intenția de a prelua controlul asupra sistemului bancar din RM.

„Când un lider de partid pretinde la o funcție înaltă în țară și este înconjurat de persoane care colaborează cu lumea interlopă sau antrenează formațiunea în reglări de conturi între clanuri mafiote privind controlul financiar bancar, considerăm că astfel de acțiuni destabilizează ordinea de drept în țară și este pusă în pericol securitatea statului”.

Totodată, Gârbu a menționat că odată cu adoptarea unor decizii politice nechibzuite și unipersonale, popularitatea partidului a scăzut esențial.

„Șovăiala și organizarea acțiunilor de protest de comun acord cu Partidul Socialiștilor, Partidul Nostru, apariția reprezentantului domnului Filat, domnul Deliu, pe scena din PMAN, expresia publică și inițiativa domnului Năstase de a arunca batista pe țambal pe o perioadă de doi ani privind implementarea acțiunilor de integrare europeană sau expresia, precum că Filat este băiat bun, comportamentul arogant, lipsa unui management politic democratic, transparent și situațiile de conflict din interiorul partidului, desigur au adus prejudicii grave climatului moral, psihologic și imaginii partidului”, a declarat Nicolae Gârbu, președintele organizației Chișinău al PDA, într-un briefing de presă.

Gârbu a mai menționat că peste 10 zile va apărea în fața presei cu noi dezvăluiri din interiorul Platformei DA.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img