O tânără din capitală, cercetată penal: A mințit poliția că i-a fost furat telefonul

Screenshot_5

O tânără în vârstă de 18 ani, domiciliată în capitală, este cercetată penal pentru denunţarea falsă a unui caz de jaf în stradă. Tânăra a declarat că ar fi fost deposedată de telefonul mobil de către un necunoscut. Potrivit acesteia, atacul ar fi avut loc într-un parc public din sectorul Ciocana.

Pe parcursul investigaţiilor forţele de ordine au înaintat un şir de ipoteze, privind circumstanţele săvârşii jafului elucidate de către eventuala victimă, însă au fost constatate detalii care au demonstrat că, ”victima” a depus o plângere falsă. Fiind audiată suplimentar, tânăra a recunoscut cele incriminate. Potrivit ei, telefonul mobil de model “Iphone 5” l-ar fi vândut unui cunoscut, iar pentru a ascunde de părinţi acest lucru, le-a spus că a fost jefuită în stradă şi a solicitat intervenţia poliţiei pentru a investiga cazul.

În context sunt acumulate toate probele necesare pentru ai demonstra vinovăţia în instanţa de judecată, pentru faptul depunerii intenţionate a declaraţiilor false. Conform legislaţiei penale în vigoare, bănuita riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

You may also like

Comments are closed.

By