Mâna Moscovei, din nou în acțiune. Invitația lui Usatâi pentru Năstase?

nastase, dodon, usatii

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi lansează un apel către PSRM și Platforma DA, privind organizarea unor consultări publice comune pe 27 august, de Ziua Independenței, “pentru a pune la capăt regimul de guvernare”.

Invitația lui Usatâi poate fi tratată ca un răspuns la declarația difuzată de Platforma DA. În acea declarație formațiunea condusă de Andrei Năstase și controlată de oligarhul Victor Țopa cheamă la proteste ample.

În acest context se prefigurează din nou o alianță dintre Usatâi și Năstase într-un joc în care 2 părți – PN și PSRM, sunt cunoscute deja ca fiind coloana a 5-a a Rusiei. Și a treia parte, Platforma DA, care era gata anterior să sisteze pentru o perioadă procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Este nevoie ca puterile antioligarhice să-și coordoneze acțiunile în contextul noii informații. Chem Partidul Socialiștilor și Platforma DA împreună cu Partidul Nostru să organizeze consultări publice cu privire la strategia noastră comună. Pentru acestea propun data de 27 august – Ziua Independenței”, a scrie primarul orașului Bălți pe pagina sa de Facebook.

Aceste evenimente produse în același timp nu face decât să confirme faptul că Platforma DA revine în zona rusească, iar parcursul european al Republicii Moldova rămâne doar un fățiș pentru electorat.

Amintim că liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi nu-și ascunde relațiile pe care le are în Federația Rusă, dar și politica pro-estică pe care o promovează la Chișinău. Considerat agent al Moscovei, declara anterior într-un interviu că Uniunea Europeană este o opțiune proastă.

usaticiciic

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By