Jurnalist, despre organizatorii protestelor din 27 august: „Oamenii nu au făcut nimic altceva decât să execute misiunea Kremlinului”

Screenshot_6

Incidentele care au avut loc în cadrul protestelor organizate de opoziție în data de 27 august arată încă o dată forțele de la Moscova a încercat astfel să destabilizeze situația din Moldova prin agenții săi fideli. De această părere este jurnalistul Gabriel Călin care, într-un editorial pe portalul Today.md scrie că Rusia acționează în Moldova prin persoanele care au fost debarcate de la conducerea Republicii Moldova, dar râvnesc să revină la treucă.

„După ce a văzut că varianta demonstrării mușchilor, embargo-urile economice și alte cadouri din parte Moscovei nu prea au efectul scontat în Republica Moldova, Kremlinul a ales altă tactică – soft power-ul – bazat pe PROPAGANDĂ, infiltrarea trădătorilor, deturnarea protestolor și multe alte tehnici și tactici folosite în acest război hibrid pe care îl duce aici fără ca nimeni să le riposteze în vreun fel”, scrie Călin.

Acesta mai scrie că forțele proruse acționează în Moldova prin „așa zisa” societate civilă, a cărei credibilitate stârnește multe semne de întrebare. Jurnalistul i-a enumerat. Este vorba de: „Avocata Ana Ursachi și Stepuleac Anatol (personaje văzute foarte des la sediul Partidului Nostru) ex-deputatul-jurnalist Petkov Alexandru – unul dintre cei mai buni prieteni și om de încredere a lui Renato Usatîi, Sergiu Ciubotaru, Nicolae Josan, Inga Grigoriu- cortuarii Platformei DA, Alexandru Machedon nepotul judecătoarei apropiat Țopilor, ex fals-unionistul Dinu Plângău, de la distanță oamenii lui Platon – Gofman și Sagaidac”.

Gabriel Călin susține că reuniunea Partidului DA și a Partidului Nostru a avut loc din disperare, în condițiile în care ambele formațiuni au fost compromise și nu mai pot să scoată oamenii la proteste. „Această struțo-cămilă formată din PN și DA a fost concepută cu mult timp înainte, în momentul în care Năstase a văzut că Platforma DA, compromisă chiar de oamenii din care e alcătuită, scade drastic în sondaje. Atunci Moscova i l-a dat cadou otrăvit pe Usatîi. Acesta le-a promis celor din DA suport în schimbul unei alianțe împotriva guvernării proeuropene. Gestionând forțele proruse care au aderat la PN, de fiecare dată când  platforma a avut nevoie de prezență masivă în acțiunile stradale, Usatîi a jucat un rol cheie și a oferit-o. După Ultima vizită a lui Năstase la Moscova, unde s-a văzut cu Usatîi, acesta s-a văzut nevoit să-i întoarcă datoria”, sublinează jurnalistul.

You may also like

Comments are closed.

By