Ilan Shor, despre grenadele găsite la mormântul tatălui său: Îmi dau un semnal să tac

Sor

Primarul de Orhei, Ilan Shor, susține că grenadele găsite la mormântul tatălui său sunt un semnal din partea celor care se tem de mărturiile lui în acheta BEM, iar analiștii afirmă că această avertizare ar avea legătură cu arestarea omului de afaceri Veaceslav Platon.

“Vorbim de niște lași, care s-au organizat într-o bancă criminală organizată, ascunși în spatele unor partide și instituții media create special pentru scopuri criminale. Nu e greu de înțeles cine sunt aceștia și de ce o fac, probabil îmi dau un semnal să tac”, a comentat Shor incidentul de la mormântul tatălui său.

Analiștii fac legătură dintre acest incident și arestarea omului de afaceri Veaceslav Platon, despre care presa ucraineană a scris că ar plăti mai mulți politicieni moldoveni pentru anumite servicii.

“Luînd în calcul dezvăluirile scandaloase și relațiile cu oameni de afaceri moldoveni, printre care și Renato Usatîi, Platon este interesat să nu fie extrădat în Republica Moldova. Recent, însuși Usatîi s-a arătat îngrijorat de soarta lui Veaceslav Platon și a presupus că la baza arestării lui Platon stau depozițiile lui Ilan Shor împotriva acestuia”, potrivit ziarului Panorama.

În același context. publicația KP mai scrie că în conformitate cu Codul penal al Republicii Moldova, Platon riscă între 5 și 10 ani de închisoare pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

În loc de PS, jurnaliștii menționează că prin urmare, businessmanul face tot posibilul, prin amicii lui, inclusiv și prin Usatâi, să tergiverseze ancheta și să nu lase pe nimeni să depună mărturie împotriva sa.

sursa: infomoldova.net

You may also like

Comments are closed.

By