DOC: Cum PLATON i-a pus pe botișor lui Gofman pufușor de-un milion!

gofman

Gofman_ASITO_1_1Dincolo de listele Sagaidacilor, victimizarea hoţilor şi transformarea acestora în falşi eroi de către unii maeştri propagandişti din media, Măria Sa Adevărul despre dragostea Platonică dintre Raiderul nr.1 în CSI, arestat la Kiev şi Mihail Gofman ne prezintă o cu totul altă realitate. O realitate care ne explică cum nu se poate mai clar de ce a sărit ca ars fostul angajat al CNA în presa de la Chişinău, imediat ce Platon s-a simţit în pericol. Probele din această investigaţie vin să excludă orice „poate” şi „dacă” la subiectul legăturii dintre Gofman şi Platon.

În imaginea reprezentativă vedeţi poliţa de asigurare perfectată pe numele lui Mihail Gofman şi fiului acestuia Richard Gofman, întocmită la 17.12.2014, în baza contractului de asigurare nr.C119365/1, încheiat la aceiaşi dată de Mihail Gofman cu compania de asigurări ASITO, controlată de Veaceslav Platon. Gofman a achitat companiei de asigurări o primă de asigurare de doar 171,00 lei.

Gofman_ASITO_Evaluare_medic_1Imediat, a doua zi după încheierea contractului, la 18.12.2014 Mihail Gofman îşi internează fiul într-un un spital privat din Israel, oraşul Haifa, Assuta Medical Center, unde acesta este supus unei intervenţii chirurgicale ordinare, în calitate de tratament pentru o maladie cronică, de care acesta suferea de la vârsta de 3 ani (vezi evaluarea medicului expert). Frumoasă „coincidenţă”, nu?! Contractul de asigurare este încheiat cu doar o zi înainte de intervenirea cazului asigurat!

Gofman_ASITO_Invoice_1La 29.12.2014 fiul lui Gofman a fot externat din spitalul din Israel. Conform proformelor-invoice eliberate de spitalul privat din Israel (vezi imaginile), costul intervenţiei chirurgicale a constiuit 11 640 USD, respectiv 31 560 USD. În total, cheltuielile legate de tratamentul fiului lui Gofman în Israel au constituit 43 200,00 USD, pe care acesta i-a primit de la compania de asigurări controlată de Platon.Gofman_ASITO_invoice_2_1

Gofman_ASITO_Contract_1Conform contractului de asigurare (vezi extrasul), „compania de asigurări (asiguratorul) nu despăgubeşte şi nu achită sume asigurate în cazul tratamentului maladiilor cronice, cunoscute, sau necunoscute, cu excepţia cazurilor când acesta a fost acordat în legătură cu durerile acute sau în scopul salvării vieţii Asiguratului”. De notat, că medicul expert a concluzionat în baza extrasului medical eliberat de medicii din Israel (vezi evaluarea), că internarea în spitalul din Israel şi intervenţia chirurgicală nu a constituit o urgenţă şi nu se încadrează în caz asigurat!

Gofman_ASITO_ordin de plata_1_1Totuşi, inexplicabil (de fapt foarte explicabil), în timp ce alţi clienţi ai ASITO sunt nevoiţi să cutreiere instanţe, chiar de judecată, pentru a încasa sume asigurate de câteva mii de lei, ASITO transferă imediat, chiar a doua zi după internarea fiului lui Gofman în spitalul din Israel, la 19.12.2014 (vezi ordinul de plată), prima parte a costului tratamentului, iar peste câteva zile, la 05.01.2015 (vezi ordinul de plată) şi restul sumei, constituind în total aproape un milion de lei, 849 247, 20 MDL. Situaţie fără precedent pe piaţa asigurărilor! Ce nu face Platon pentru prietenul său?!Gofman_ASITO_ordin de plata_2_1

Gofman_ASITO_ordonanta de plata_1Ambele transferuri, operate în regim de urgenţă, au fost ilegale, fiind vorba de o sponsorizare care fraudează regulamentele de asigurare şi nu de o compensare a unui caz asigurat. Deşi datorită intervenţiei lui Platon banii au fost transferaţi foarte rapid, în detrimentul şi cu prejudicierea companiei de asigurări, ASITO tocmai la sfârşitul anului 2015 – începutul anului 2016 a legalizat cele două transferuri operate în interesul lui Gofman!

Gofman_ASITO_hotararea consiliului_1Abia la 31.12.2015 ASITO perfectează ordonanţa de plată, efectiv plătită cu un an înainte (vezi imaginea) şi abia la 18.02.2016 se aprobă hotărârea consiliului de administraţie (vezi imaginea), condus de preşedintele Mykhailo Goncharuk (omul de încredere al lui Veaceslav Platon), prin care se satisface formal cererea de despăgubire a lui Mhail Gofman şi respectiv se perfectează extrasul despăgubirii plătite (vezi imaginea).Gofman_ASITO_extras plata_1 (2)

Aceasta este încă o schemă a „geniului” negru Platon, care a fost gândită să fie prea încurcată ca să fie descoperită vreodată. Schema urma să voaleze legătura sa cu fostul angajat al CNA Mihail Gofman şi să acopere o sponsorizare a necesităţilor de familie a acestuia, puse în cârca unei companii de asigurări acaparată de Platon. O să amintesc că ASITO a fost până la urmă falimentată şi s-a întâmplat din cauza multor altor asemenea scheme, prin care au fost scoşi banii din compania de asigurare, tot aşa cum au fost scoşi, de către aceiaşi actori şi din Banca de Economii!

Iar Mihail Gofman nu este deloc un om sărac, care ar avea nevoie de asemenea sponsorizări, pentru tratarea medicală a familiei sale în patria istorică. Cazul ivestigat mai sus a avut loc la doar câteva luni după publicarea investigaţiei Ziarului de Gardă care descria proprietăţile luxoase ale lui Mihail Gofman, cel mai bogat angajat al CNA. Deci, această finanţare nu este altceva decât o recompensă achitată de Platon lui Gofman, pentru serviciile acestuia.

Iată că dincolo de ingeniozitatea schemelor Raiderului nr.1, Adevărul are o calitate, să iasă la suprafaţă, cât de adânc nu te-ai strădui să-l îngropi! „Eroismul” lui Gofman şi cel al alcătuitorului de liste Sagaidac are un un preţ. Cu multe zerouri! Un preţ plătit din bani furaţi. Din băncile jefuite şi întreprinderile ruinate. De la gura copiilor din grădiniţe şi case de copii, din pensiile bătrânilor şi bursele studenţilor, din mizerele salarii ale medicilor şi profesorilor şi ale altor bugetari, din speranţele acestui colţ de ţară, la o viaţă mai bună… Sper să reuşească să fure, după cum s-au deprins şi cât mai mulţi ani de puşcărie!

You may also like

Comments are closed.

By