Diaspora din Rusia, şterge pe jos cu Platforma DA. Năstase, pus la punct la Moscova // VIDEO

vasile andrei nastase

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a ieșit șifonat rău de la întâlnirea cu diaspora din Federația Rusă. Moldovenii care muncesc acolo i-au spus verde în ochi lui Năstase că nu va avea niciun fel de susținere din partea lor și l-au sfătuit să spună adevărul așa cum este, chiar dacă acest adevăr nu le va plăcea oamenilor. În acest context, cei prezenți la întâlnire i-au reamintit lui Năstase că este din aceeași organizație oligarhică cu Victor Țopa și Vlad Filat, că are avere impresionantă și că familia sa trăiește în Germania.

„Ați spus că fiind procuror, după care avocat, ați adunat o întreagă avere. Noi înțelegem foarte bine aceste lucruri. Unde vă este casa, în Germania ? Unde vă este familia, în Germania ? Unde este Țopa, în Germania ? Unde este al vostru Filat ? Acum în pușcărie. Aceasta este organizație comună. Acum Dvs doriți să schimbați proeuropenii răi, pe proeuropeni buni. E clar că Plahotniuc v-a călcat pe coadă. Eu nu înțeleg scopul acestei vizite. Adevărul nu trebuie ascuns, el trebuie arătat oamenilor, fie și așa cum este”, a declarat unul din moldovenii prezenți la eveniment.

Oamenii s-au arătat nemulțumiți că Năstase a venit la Moscova să inducă în eroare electoratul, asta pentru că la Chișinău se declară pro-român. „Ca să înțelegeți, aici nu o să găsiți susținere. Scuzați-mă că sunt direct, dar e împotriva logicii ca fiind pentru unioniști, ați venit aici. Nu veți obține susținere, faceți mai mult rău. Eu nu înțeleg cine a organizat toată această întâlnire ?”, s-a revoltat Alexandru Mâțu, unul din moldovenii prezenți la întâlnire.

„Eu nu prima dată mă întâlnesc la așa o ședință și m-am săturat deja cât ne minte lumea asta care ne adună”, s-a revoltat un alt moldovean.

„La ce am venit eu aici ?”, se întrebau moldovenii în timp ce părăseau sala.

Cel puțin din video-ul care circulă pe internet se vede că Andrei Năstase nu prea îi contrazice pe moldovenii cu care s-a întâlnit în Rusia, bâlbâindu-se de câteva ori. Ironia sorții este că la Chișinău, Andrei Năstase, s-a certat rău cu unioniștii în timpul protestelor de anul trecut, alungându-i de la evenimentele Platformei DA.

În presa de la Chișinău apar tot mai multe informații că Andrei Năstase și Renato Usatâi ar colabora pentru organizarea unor proteste masive, punctul de pornire fiind 27 august, de Ziua Independenței. Bloggerul Corneliu Gandrabur a scris că în călătora sa la Moscova, Andrei Năstase a fost și în ospeție la Renato Usatâi.

Experții critică noua cărdășie dintre Năstase și Usatâi și o consideră periculoasă pentru continuarea parcursului european al Republicii Moldova.

sursa: democracy.md

You may also like

Comments are closed.

By