Decepție la Moscova? Usatîi şi Năstase s-au făcut de râs cu protestul de astăzi

3619341

„Dumnezeu nu bate cu bățul”, spune o zicală populară românească, iar de aceasta s-au convins sâmbătă și mai noii politicieni Andrei Năstase și Renato Usatîi care s-au făcut de râs chiar de Ziua Independenței când au anunțat un „mega-protest” la care însă au participat dar câteva zeci de oameni, în timp ce miile de oameni care s-au adunat în PMAN pentru a urmări manifestațiile nici măcar nu s-au uitat la ei.

Cu excepția îmbrâncelilor cu poliția a fostului deputat Petcov, protestul anunțat și promovat cu atâta ardoare de cele două formațiuni nu s-a manifestat prin nimic decât câteva strigăte și sunete de vuvuzele de lungul Pieței Marii Adunări Naționale.

Aceasta este o nouă palmă dată de cetățeni celor doi politicieni care demonstrează astfel că nu-i mai susțin și nu au încredere în ei.

Până la urmă, cei doi nu au reușit să împiedice Ziua Moldovei. Oamenii care au venit în Piața Marii Adunări Naționale nu s-au alăturat manifestanților chiar dacă aceștia au încercat să provoace, poliția și-a făcut foarte bine treaba și a evitat posibile altercații, asta chiar dacă organizatorii au mizat anume pe tensionarea situației și pe aplicarea forței.

Astfel, tendințele care s-au observat încă din primăvară când cetățenii Republicii Moldova le-au spus clar ”protestatarilor de serviciu” că nu mai au încredere în ei s-au confirmat și acum. În pofida tuturor tendințelor lui Usatîi și Țopa (prin intermediul lui Năstase) de escaladare a situației în ajunul alegerilor prezidențiale, acest scenariu nu le va mai reuși pentru că practic nu a mai rămas nimeni care să-i urmeze.

sursa: politics.md

You may also like

Comments are closed.

By