De ce joacă Năstase şi Ţopii cartea Moscovei? De proşti şi disperaţi ce sunt!

DA

Apropierea de prezidenţiale clarifică multe lucruri legate de ce a stat în spatele grupărilor aşa-zise politice în ultimii ani, grupări pe care le-aş numi mai curând de crimă organizată decât politice. Că Renato Usatîi are legături cu Veaceslav Platon, fiind colegi în cadrul departamentului economic al FSB, nu mai reprezintă demult o noutate. Interesant şi nou este însă că începe să se vadă tot mai bine şi cine sunt şi alte păpuşi ale Moscovei şi ce rol au fiecare din ele în „politica” moldovenească, ce rol le-a dat FSB-ul.

Apariţia lui Dmitrii Ciubaşenco în calitate de prezidenţiabil al lui Usatîi cred că nu a surprins pe nimeni. El este şeful oficiosului propagandistic al ruşilor, Panorama, deci apariţia lui ca posibil candidat este oarecum logică. Kremlinul are proiectul său politic în Moldova, Dodon şi PSRM, a venit si rândul FSB -ului să-şi facă public proiectul politic, prin intermediul lui Renato Usatîi.

Usatîi e nevoit să-şi dezvăluie tot mai clar relaţia cu Platon şi FSB, pe care mult timp a ţinut-o ascunsă pentru a câştiga cât mai mult electorat de stânga, în special electoratul PCRM, care nu dorea să meargă cu Dodon. Usatîi însă a ascuns această relaţie cu Platon, pentru că a dorit să pozeze în calitate de luptator cu oligarhia şi să nu se vadă că în spatele lui stau de fapt raiderul nr.1 din CSI şi Ţopii. Faptul că a anunţat numele lui Ciubaşenco drept posibil candidat al PN (FSB) la preşedeninţia Republicii Moldova nu înseamnă că el va fi neapărat pană la final candidatul. FSB se joacă de fapt cu naivii politici din Moldova, in special cu Platforma DA, pe care Usatîi a amăgit-o permanent, că ar putea face front comun în alegeri. Moscova vrea ca Platforma DA fie să dispară, ca să slăbească şi mai mult dreapta după prăbuşirea PLDM, fie să o tragă sub Usatîi. Un joc parşiv, pe care Usatîi l-a început deja prin acea înţelegere cu Năstase, în ceea ce priveşte eventualele proteste coune în toamnă.

De ce joacă Năstase şi Ţopii cartea Moscovei? De proşti şi disperaţi ce sunt! Nu că ar fi la mijloc vreo strategie. Ei înţeleg că sunt în situaţia fie de a accepta ca Maia Sandu să fie candidat unic al opoziţiei de dreapta, ceea ce înseamnă dispariţia rapidă a Platformei DA şi a lui Năstase, fie se înfrăţesc cu Usatîi şi încearcă să provoace o criză socială înainte de alegeri, lucru extrem de convenabil Moscovei pentru a-şi împinge în faţă canidaţii, ceea ce încearcă de fapt ruşii de câţiva ani. Ţopii însă sunt disperaţi, văd că Năstase si Platforma s-au prabusit în sondaje practic la jumătate din scorul pe care îl aveau la începutul anului, văd că oamenii nu mai ies in stradă, că Guvernul s-a stabilizat şi începe să primească încredere şi bani de afară, iar pentru ei asta ar putea fi finalul unui nou proiect politic, dupa eşecul Mişcării Antimafie şi a proiectului PLR. De asta ei sunt gata să meragă la orice, de asta înghit cu gura largă toate momelile Moscovei, sunt în agonie şi nu au soluţii pentru a-şi redresa proiectul politic în care au investit mulţi bani şi foarte multe vise.

Astfel, tabloul general arată foarte confuz, dar dacă dăm ceaţa la o parte, arată de fapt foarte clar în favoarea rusilor. Moscova face un joc extrem de subtil prin păpuşile ei în ceea ce priveşte eliminarea Platformei, cel mai probabil va reîncepe şi un joc dur şi murdar împotriva PL şi PD, astfel încât să slăbească dreapta cât mai tare şi să facă loc liber pentru Dodon şi candidatului PN, Ciubaşenco sau altcineva, care cel mai probabil va fi retras din joc la momentul potrivit în favoarea candidatului PSRM.

Andrei Năstase şi Ţopii nu sunt altceva decât încă nişte personaje gen Iurie Roşca, pe care ruşii au ştiut cum să-l smulgă de pe dreapta sau mai nou PNL, folosit pe dreapta pentru a compromite voturile de pe această zonă.

rosca_nastase

Nu vreau să mă credeţi acum, păstraţi acest text pentru mai târziu! Şi staţi cu ochii pe Năstase şi Usatîi! Sunt sigur că urmează momente interesante, mai ales că Usatîi e nevoit să se lupte pentru a păstra aparenţele unui personaj care nu are legatură cu Platon şi FSB. Mai credeţi asta? Staţi cu ochii pe ei şi să nu vă aud că va plângeţi (cei care încă mai credeţi în Platformă) când o să descoperiţi cum şi pentru ce a fost creată aceasta de fapt şi care a fost scopul, cum sărăcia şi necazurile oamenilor au fost folosite de nişte criminali (nu doar de cei de la FrankFurt zic), pentru a pregăti venirea pe cal alb la putere a candidatului Moscovei.

autor: Veaceslav Balacci

You may also like

Comments are closed.

By