12 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Bâlbâieli marca Usatîi. Vezi ce-a declarat primarul de Bălți

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Liderul formațiunii politice cu denumirea ”Partidul Nostru” nu se oprește din declarațiile contradictorii care nu fac altceva decât să-i întărească titlul de ”balabol” așa cum a fost numit atât de politicieni cât și de internauți.

În acest caz e vorba de declarațiile neinteligibile ale acestuia la prezentarea candidatului formațiunii acestuia Dmitri Ciubașenko. Atunci când a fost întrebat de ce nu a mers în bloc cu alte formațiuni politice sau de ce nu a susținut candidatul socialiștilor așa cum anunța la un moment dat, Usatîi s-a bâlbâit, vorbind despre dorința unora de a ajunge la Condrița. De parcă nu acesta este scopul participării la alegerile prezidențiale și anume câștigarea alegerilor și preluarea funcției e șef al statului.

”Am propus un candidat comun, apolitic. Dar sunt unii candidați care se văd deja la Condrița.. Spre exemplu, vorbim de Partidul Socialiștilor. Jumătate din partidul nostru îl urăște pe Igor Nicolaevici, jumătate din partidul său pe mine. Dar acum, fiecare din noi trebuie să meargă cu candidatul său”.

E greu de înțeles ce a avut în vedere Usatîi, dar probabil scopul participării la aceste alegeri este cu totul altul. Pentru că în caz contrar de ce ar merge cu un candidat de stânga pentru a dispersa voturile alegătorilor de pe acest segment, mai ales când toate sondajele arată foarte clar că Igor Dodon, candidatul socialiștilor este lider incontestabil în opțiunile de vot?

În principiu, Usatîi a fost neadecvat în privința acestor alegeri încă de la început. Inițial a spus că sunt ilegale pentru că nu poate participa și el la scrutin pentru că nu are vârsta și, respectiv, partidul său le va boicota. Apoi a declarat că va anunța un candidat surpriză care va fi susținut de toate segmentele populației. Apoi a spus că va susține candidatul socialiștilor, ca până la urmă să propună un jurnalist, cunoscut doar în anumite cercuri ale alegătorilor.

Care este adevăratul scop al lui Usatîi va arăta probabil campania electorală, se pare însă că el își dă foarte bine seamă ca nu va ajunge nici în turul doi candidatul său, iar gafele politice pe care le comite par să demonstreze adevărul unor informații despre consumul excesiv de substanțe psihotrope interzise prin lege.

Probabil, inclusiv din cauza aceasta Usatîi a fost numit ”balabol”. Iar un documentar recent de 30 de minute, postat pe o pagină de Internet a adunat declarații ale sale ce se bat cap în cap și care s-au schimbat de la o zi la alta. Filmul prezintă și detalii despre prietenia lui Usatîi cu reprezentanţi ai grupărilor criminale în special cu cunoscutul hoț în lege Grigore Karamalak (Bulgaru), poziţia lui despre vectorul extern al Republicii Moldova, dar şi despre relaţiile cu alţi politicieni.

sursa: politics.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img