Bagas: Care din prietenii mei din Ucraina va îndrăzni să-l apere pe Platon?

platon retinut.jpg5

Unii oameni încearcă să-l facă un fel de erou național al Ucrainei pe controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, însă nu prea le reușește deoarece nici chiar la conferința de presă organizată de avocații lui Platon nu a fost prezent niciunul din posturile TV importante din Ucraina, atrage atenția Mihail Bagas, președintele Asociației Ucrainenilor din Republica Moldova.

„Tare aș vrea să văd care din prietenii mei din Ucraina va îndrăzni să-l apere pe acest om care a spălat pentru Putin și banda sa 20 miliarde de dolari care nu se știe pe ce au fost cheltuiți, inclusiv în Ucrain; care susținea grupările proruse din Moldova… cine îl va susține?!”, s-a întrebat pe Facebook Bagas.

El atrage atenția că este curios să urmărești cum unii oameni încearcă să facă din Platon un fel de erou național, inclusiv avocații au declarat că pe Veceaslav Platon l-au arestat doar pentru că el a spus că deține informații despre furtul miliardului. “Desigur, cum să nu știe dacă tot el a spălat 20 de mlrd, iar acești avocați vorbesc că Veaceslav Platon este un sfânt, că nu a furat bani, că nu are încălcări. Deși chiar recent au fost publicate foarte multe informații despre cum Veaceslav Platon a vândut rotoare de mâna a 2-a de la o centrală electrică din Crimeea, furând o sumă enormă de bani. Chiar și așa, datorită faptului că a corupt instanțele de judecată, atât în Ucraina, cât și în Moldova, a rămas întotdeauna nepedepsit. La fel și în Moldova, toți știu în principiu cine este el, însă sistemul judecătoresc al Republicii Moldova a fost mereu așa că având o sumă anumită de bani, putea evita problemele”, a spus Bagas într-o înregistrare video plasată pe blogul său.

Cel mai interesant este că avocații așa și nu au arătat anumite dovezi reale că Veaceslav Platon deține cetățenia Ucrainei. “Mai mult, atunci când jurnalistul l-a întrebat ok, de ce atunci Veaceslav Platon, fiind cetățean ucrainean, cere azil politic în Ucraina. Este imposibil, pur și simplu nu poate cetățeanul unei țări să ceară azil politic tot țării sale. Aceasta înseamnă că el nu a avut cetățenie ucraineană, era falsă cetățenia despre care spuneau avocații”, a mai adăugat activistul.

El reamintește despre dezvăluirile RISE Moldova despre faptul că Platon are 16 pașapoarte și este cetățean al cel puțin 3 state – Ucraina, Rusa și Moldova.

„Acum Ucraina încearcă să facă din Veaceslav Platon un erou național, mai mult pentru Moldova. Însă ei au comis o greșeală. Reprezentanții nici a unuia dintre marile posturi TV nu au fost prezenți la eveniment și aproape nimeni în Ucraina nu știe cine este Platon. De aceea Platon va fi judecat cinstit în Moldova unde el ar trebui să ispășească pedeapsa pentru toate faptele pe care le-a săvârșit”, a încheiat Mihail Bagas.

sursa: Politics.MD

You may also like

Comments are closed.

By