Andrei Năstase și Maia Sandu nu s-au înțeles! Merg separat în primul tur

images-cms-image-000012005

După luni de zile de discuții fără să se avanseze în vreun fel, subiectul candidatului unic s-a tranșat, nici Maia Sandu și nici Andrei Năstase nu acceptă să se retragă din cursă în favoarea unui candidat unic susținut de partidele de opozitie de dreapta.

După mai multe încercări de ajungere la un acord prin care Maia Sandu să fie candidatul unic, se pare că lucrurile au întrat într-un blocaj total și s-a luat decizia de a pune punct acestei încercări. Potrivit unor surse ale portalului Today.md, pentru a masca acest eșec, în special în ochii partenerilor externi care și-au dorit un candidat unic din partea opozitiei, Maia Sandu și Andrei Năstase ar urma să anunțe zilele acestea că de fapt ar fi ajuns la un acord, însă pentru turul doi, ceea ce în realitate maschează eșecul negocierilor de mai multe luni încoace, în care subiectul era foarte clar, desemnarea unui canidat unic încă din primul tur.

Cei doi urmează de asemenea să mascheze eșecul negocierilor prin faptul că vor anunța că au făcut un pact de neagresiune în campania electorală. Lor li se va alătura PLDM, partid care era gata să susțină un candidat unic, fiind în imposibilitatea de a veni cu un candidat propriu din rândul partidului.

Mai multi analiști politici au avertizat ca în cazul în care nu se va merge pe candidat unic, șansele lui Dodon cresc, inclusiv până la a câștiga din primul tur sau a intra în turul doi cu unul dintre candidații puterii.

Și liderul PPEM, Iurie Leancă a spus recent într-un interviu că negocierile dintre partidele de opoziție au fost mai mult mimate și că dacă s-ar fi dorit cu adevărat deja candidatul unic ar fi fost desemnat.

De asemenea, media a scris recent că finanțatorii Platformei DA, Victor și Viorel Țopa ar fi încercat să o convingă pe Maia Sandu să se retragă din cursă în favoarea lui Andrei Năstase sau să accepte o înțelegere politică cu ei. Maia Sandu a confirmat că a fost abordată de ei, însă a spus că nu a acceptat discuția cu ei.

sursa: Today.MD / foto: independent.md

You may also like

Comments are closed.

By