Voronin despre prezidențialele din toamnă: Și dreapta, și stânga trebuie să oprească alegerile

voronin puterea 4

Președintele PCRM, Vladimir Voronin consideră ilegale alegerile prezidențiale care vor avea loc în această toamnă în Republica Moldova. Liderul comuniștilor afirmă că scrutinul din 30 octombrie trebuie boicotat.

„Și dreapta, și stânga trebuie să oprească aceste alegeri prezindențiale și să le petreacă în mod constituțional. Nu pierdem nimic (n.r. dacă nu vor avea loc)”, a declarat Vladimir Voronin la „Puterea a 4”, menționând că nu știe deocamdată dacă formațiunea pe care o conduce va participa la alegeri.

„Noi suntem în mare, mare îndoieli: trebuie de participat sau trebuie de chemat toată societatea moldovenească să boicoteze aceste alegeri prezidențiale. Nu putem să participăm la un act neconstituțional. Problema e că acel președinte ales, va fi ales nelegitim. În Moldova vezi că nu vine nimeni în ultimul timp, în afară de neamurile astea ale noastre de peste Prut. N-o să vină și n-o să-l invite nicăieri, n-o să-i strângă mâna nimeni, pentru că o să fie ales neconstituțional. Prostie peste prostie… Nu vrem să facem parte din turmă, care fac prostii”, a adăugat liderul comuniștilor.

Totodată, el a menționat că PCRM optează mai degrabă pentru susținerea unui candidat independent.

„Dacă noi nu participăm, n-avem dreptul să susținem pe cineva, foarte puternic? N-avem dreptul să înaintăm pe cineva independent, dacă nu vor fi sabotate aceste alegeri? Avem rezerve”, a conchis Voronin, adăugând că toată țara trebuie să fie împotriva liderului PSRM, Igor Dodon.

„Dacă or mai face și asta, va fi vai și amar de capul nostru, a statului și a fiecărui cetățean. Preotul botează, da zile nu dă. Eu ce trebuie să le fiu dădacă, dacă nu s-au născut cu bașnia în cap?”.

Întrebat cine trebuie să candideze de pe eșichierul de dreapta, președintele PAS, Maia Sandu sau liderul DA, Andrei Năstase, Voronin a spus că nu are idee cine sunt ei.

„N-am idee nici despre unul, nici despre altul. N-am avut relații cu ei. De Maia Sandu eu nu țin minte. Mi-au amintit colegii că era secretarul Comisiei Naționale pentru probleme legate de executarea planurilor de activitate cu UE, dar n-o țin minte. Ce mă interesează Maia Sandu? Nu este pe placul meu”, a spus Voronin.

Comunistul a refuzat să ofere detalii despre Congresul PCRM care a fost programat după alegeri, în noiembrie.

„Este una din tacticile noastre. Este una din parantezele noastre. Așa am hotărât noi”.

foto: Puterea 4

You may also like

Comments are closed.

By