Vice-ministrul Apărării, Alexandru Cimbriciuc și-a dat DEMISIA

cimbriciuc

Vice-ministrul Apărării, Alexandru Cimbriciuc a anunțat că pleacă din funcție. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook. În mesaj, Cimbriuc menționează că a luat această decizie în urma scandalului pe care fiul său l-ar fi avut cu jurnalistul Vadim Șterbate. El afirmă că nu-și dorește ca din cauza unui conflict minor să sufere instituția din care face parte.

„Ajungi la un moment când înțelegi că nu se mai poate. L-au atacat pe feciorul meu cu scopul de a mă descredita și mă atacă pe mine cu scopul de a discredita, probabil, instituția pe care o reprezint. Nu am făcut abuz de putere și nu am intimidat nici un jurnalist, ba mai mult. Am fost deschis pentru colaborare ori de câte ori s-a solicitat acest lucru.

Îmi dau demisia din funcția de viceministru al apărării și o fac cu demnitate și conștiința curată. Am luat această decizie pentru că nu vreau ca un conflict minor și oarecum personal să afecteze activitatea instituției pe care am reprezentat-o și la care țin.

Le mulțumesc colegilor și domnului Ministru pentru susținere și pentru încrederea pe care au avut-o în mine. A fost o onoare să fac parte din această echipă. Mult succes în continuare stimați colegi, stimați militari ai Armatei Naționale!”, a scris Cimbriciuc.

Menționăm că scandalul a pornit după ce ziarul „Observatorul de Nord” din Soroca a publicat un material despre numărul mare de gherete din oraș, două dintre care ar aparține fiului vice-ministrului Cimbriuc. După publicarea articolului, Alexandru Cimbriciuc Jr. a instalat una dintre gherete chiar în fața sediului redacției.

ghereta

Ulterior, jurnalistul Vadim Şterbate a anunțat că a fost sunat de Comandantul Centrului Militar Soroca pentru a se prezenta cu un set de documente pentru a fi „luat la evidenţă militară”.

You may also like

Comments are closed.

By