Văzând că pierde, Maia Sandu schimbă macazul și îndeamnă FMI să nu semneze un nou acord

maia sandu4

Maia Sandu practic și-a recunoscut înfrângerea prin apelul lansat joi către Fondul Monetar Internațional ca să nu semneze un acord cu Republica Moldova, asta după ce acum o lună ea declara sus și tare că guvernul nici nu a îndeplinit condițiile pentru a semna un nou program de țară cu FMI.

Se pare că prin apelul său, Maia Sandu demonstrează că a devenit ca mulți alți politicieni pentru care este importantă cariera lor politică și soarta oamenilor. În conferința respectivă Maia Sandu spunea că reformele necesare pentru semnarea unui nou acord nu au fost realizate și exprima dubii că se va ajunge la un acord cu FMI în scurt timp. Văzând însă că negocierile au început și sunt pe cale să fie finalizate cu succes, se pare că tânăra politiciană a decis să arunce și ultima carte doar pentru a provoca probleme actualei guvernări pentru a-și atinge propriile scopuri. Problema este însă că din această cauză nu va suferi atât guvernul, cât cetățenii pe ale căror voturi mizează Maia Sandu.

Mai mult decât atât, apelul difuzat de lidera PAS trezește mai multe semne de întrebare întrucât Maia Sandu declara acum o lună într-o conferință de presă că „un acord cu FMI este foarte important pentru Republica Moldova și pentru cetățeni pentru că ar fi o garanție și că guvernul va fi monitorizat mai serios”. Acum nu este clar de ce Maia Sandu a făcut acest apel, dacă și ea cel puțin acum o lună arăta că înțelege cât de important ar fi acest acord pentru cetățeni și pentru țară. Se pare însă că nu interesul pentru bunăstarea cetățenilor a provocat acest apel.

„Consider gestul doamnei Maia Sandu ca fiind iresponsabil și cinic față de cetățenii Republicii Moldova, în situația în care chiar liderul PAS a insistat, anterior, că un acord cu FMI este vital. Apreciez că astfel de gesturi politicianiste nu fac decât să încerce să blocheze relansarea economică a țării, lucru care ar fi în detrimentul Republicii Moldova și al cetățenilor ei”, a comentat gestul Maiei Sandu premierul Pavel Filip.

Amintim că în aceeași conferință de presă, Maia Sandu spunea că Guvernul nu a realizat nici reformele necesare pentru a primi împrumutul din partea României, dar a fost imediat contrazisă de comisarul european Johannes Hahn, dar și de ministrul român de externe Lazăr Comănescu, potrivit cărora, reformele realizate de actualul guvern merg în direcția corectă.

sursa: infomoldova.net

You may also like

Comments are closed.

By