Un medic oftalmolog din Floreşti, reținut de CNA și procurori

medic_catuse2_85246100

Un medic oftalmolog din Floreşti a fost reţinut astăzi de ofițerii DGT „Nord” a CNA şi procurori. Acesta este bănuit de corupere pasivă.

Medicul, tot el membru al Comisiei de expertiză medico-militară, ar fi pretins şi primit 100 de euro pentru a emite o concluzie negativă privind aptitudinea de înrolare în rândurile forțelor armate ale Republicii Moldova.

Pe faptele expuse în denunț a fost pornită o cauză penală conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 324 alin. (1) Cod Penal – corupere pasivă.

În rezultatul măsurilor speciale de investigație şi a acțiunilor de urmărire penală, oftalmologul a fost prins în flagrant după primirea banilor extorcați. Suspectul a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reținut pe un termen de 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

You may also like

Comments are closed.

By