Un gardian de la Penitenciarul 13, prins în timp ce ducea deținuților droguri și telefoane

Screenshot_2

Astăzi, 13 iulie 2016, grupa operativă din cadrul IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău a fost solicitată de către angajaţii Penitenciarului nr. 13 din capitală, pentru că ar fi fost deconspirat un gardian în timp ce ar fi încercat să introducă substanţe narcotice şi obiecte interzise pe teritoriul închisorii. Conform legislaţiei în vigoare, la faţa locului s-au deplasat ofiţerul de urmărire penală, ofiţerul de investigaţii şi un expert criminalist pentru stabilirea şi documentarea cazului.

Potrivit primelor cercetări desfăşurate şi informaţiilor prezentate de către angajaţii Penitenciarului, gardianul ar fi încercat să introducă trei telefoane mobile, cartele sim şi nişte pacheţele cu substanţe narcotice, asemănătoare haşişului şi heroinei, fiind camuflate într-o mănuşă de box.

În acest context, poliţiştii au efectuat cercetarea specializată a probelor delicte, fiind sigilate şi expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP, pentru investigaţii de laborator. În dependenţă de rezultatele expertizei criminalistice şi acumulării de material probatoriu, suspectul riscă să fie cercetat penal pentru circulaţia ilegală a susbtanţelor narcotice.

You may also like

Comments are closed.

By