Un bărbat din Trușeni, pus la pământ și încătușat în propria casă // VIDEO

13556086_952869851492751_2082569564_o

Un bărbat de 37 de ani, domiciliat în comuna Trușeni, a fost reținut fiind suspectat de escrocherie. Bărbatul a fost plasat în arestul poliției pe un termen de 30 de zile. În instanța de judecată se află în proces de examinare o altă cauză penală, inițiată pe numele escrocului, pentru infracțiune analogică.

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații, s-a constatat că, în perioada noiembrie 2014 – mai 2015, suspectul, aflîndu-se în mun. Chișinău și avînd scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane prin înșelăciune și abuz de încredere, s-a prezentat la o companie de construcții din mun.Chișinău, drept cumpărător.

Acesta a dobîndit mai multe proiecte de locuințe ce aparțin companiei de construcții. După care, dîndu-se, drept bun prieten al directorului companiei de construcții promitea potențialilor cumpărători apartamente la un preț mai redus, decît de pe piață, prezentîndu-le proiectul apartamentelor. Totodată, după ce erau încheiate contractele de vînzare-cumpărare a locuințelor, banii erau încasați de escroc, sub pretextul că personal va transmite suma de bani companiei. După încasarea banilor înceta legătura cu persoanele înșelate.

Pînă în prezent, oamenii legii au identificat două victime, de la care suspectul a însușit mijloace bănești în sumă de 567 665 de lei, folosindu-i în scopuri personale, astfel, cauzându-le victimelor daune materiale în proporții deosebit de mari.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 190 alin. 5 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Escrocherie” riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By