Un bărbat din Orhei riscă ani grei de închisoare: A violat și omorât o bătrână

foto_omor_or

Un bărbat de 44 de ani, originar din satul Ciocîlteni, raionul Orhei, este arestat pentru 30 de zile, fiind suspectat că ar fi violat și omorît o femeie de 70 de ani din aceeași localitate.

Vecinii victimei au alertat poliția pe 18 iulie. La fața locului, forțele de ordine au depistat cadavrul femeii în stare de putrefacție. În urma examinării, medicul legist a constat că decesul femeii a survenit în urma strangulării.

Imediat, oamenii legii au aplicat un plan special de acțiuni pentru identificarea și reținerea celor care au comis crima. La scurt timp, angajații Direcției„Combaterea crimei grave” a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu IP Orhei au reținut presupusul suspect.

În cadrul audierilor, bărbatul și-a recunoscut vina pe deplin. Acesta a declarat că în seara zilei de 16 spre 17 iulie, fiind în stare de ebrietate a intrat în gospodăria victimei cu scopul de a sustrage careva bunuri. Suspectul a intrat în casa femeii pe ușă, în acest timp bătrîna s-a trezit din somn, după care suspectul a violat femeia, iar aceasta l-ar fi recunoscut. Atunci, bărbatul a strangulat-o cu un ștergar, după care a părăsit locul infracțiunii.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145 alin. 2 „Omor intenționat” și art. 171 alin. 3 ”Viol” Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile se pedepsesc cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţie pe viaţă.

You may also like

Comments are closed.

By