Trei indivizi au prejudiciat bugetul statului cu 3 milioane de lei // VIDEO

Screenshot_11

Trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 27 şi 47 ani, originari din Chişinău şi Dubăsari, au fost reţinuţi şi documentaţi penal, fiind bănuiţi de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Bărbații sunt directori la trei firme specializate în comercializarea materialelor pentru construcţii, dintre care una cu sediul pe teritoriul Transnistriei. Potrivit primelor informaţii acumulate, aceştia ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 3 000 000 lei. Cei trei au creat o schemă frauduloasă pe parcursul anilor 2015-2016, prin care transportau cărămidă şi alte materiale pentru construcţii din regiunea transnistreană, în lipsa actelor necesare de provenienţă cu scopul de a se eschiva de la efectuarea plăţilor impozitelor către stat.

Urmare a percheziţiilor efectuate la oficiile întreprinderilor din capitală, procurorii şi poliţiştii au depistat acte de evidenţă contabilă care demonstrează ilegalităţile admise de către factorii de decizie, tehnică de calcul cu informaţii dubioase, ştampile, registre de evidenţă şi ciorne, precum şi mijloace financiare încasate în numerar. În acest context, toţi trei bănuiţi au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 60 000 lei la 100 000 lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, contabilii şefi ai întreprinderilor şi-au recunoscut acţiunile ilegale şi sunt cercetaţi penal în stare de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By