Trafic de influență la Drochia și Cantemir. Două persoane, reținute de CNA

mita

Doua persoane au fost reținute de CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuite de trafic de influență.

În primul caz produs la Drochia, ofițerii DGT „Nord” au prins în flagrant delict un bărbat care, potrivit denunțătorului, împreună cu ofițerul de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție, ar fi extorcat 500 de euro pentru o decizie favorabilă într-un caz de huliganism. Bărbatul ar fi susținut că are influență asupra procurorului de la Procuratura raionului Drochia, în atribuțiile căruia era conducerea urmăririi penale.

În al doilea caz, ofițerii DGT „Sud” au reținut un instructor auto de la ÎS „Centrul de Pregătire a Specialiștilor pentru Armata Națională”, filiala Cantemir. Acesta ar fi pretins 250 de euro susținând că are influență asupra angajaților Î.S. „CRIS REGISTRU”, Secția Înregistrare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Cahul, în vederea obținerii permisului auto de categoria „B” fără promovarea examenului practic.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, suspecții au fost reținut pentru 72 de ore.

Conform art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal al Republicii Moldova, dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații sunt pasibili de o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unități convenționale.

You may also like

Comments are closed.

By